Auteurs op Carver.nl

Annelies Verbeke

Annelies Verbeke (Dendermonde, 1976) is een Vlaams schrijfster.

Ze studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent en scenarioschrijven aan het Rits te Brussel. Haar scenario Dogdreaming werd geselecteerd voor European Pitch Point 2003, een scenariowedstrijd tijdens het Filmfestival van Berlijn. Eind 2003 verscheen haar roman Slaap!, waarmee zij de Debuutprijs voor 2004 won.

Haar werk won een aantal prijzen, waaronder de prestigieuze F. Bordewijk-prijs in 2015, en verscheen in 22 talen.

Lees verder…

Lees verder

Annelies Verbeke op Carver:

 • Huilbaby
 • Betsy Udink

  Betsy Udink (Eefde, 1951) is Nederlands schrijfster en journaliste. Zij werkte in Caïro, New York en Beiroet, en schreef voor onder meer het NRC Handelsblad, De Volkskrant en Vrij Nederland.

  Lees verder

  Betsy Udink op Carver:

  Carry van Bruggen

  Carry van Bruggen (1881-1932) groeide op in Zaandam in een joods-orthodox gezin met zestien kinderen. Ze werd onderwijzeres in Amsterdam en trouwde met schrijver Kees van Bruggen.

  Lees verder

  Carry van Bruggen op Carver:

  Diane Cook

  Diane Cook (1976, San Jose, Californië) was producent van het populaire radioprogramma This American Life . Cook debuteerde met de verhalenbundel Man V. Nature .

  Lees verder

  Diane Cook op Carver:

 • Iemands kind
 • E.T.A. Hoffmann

  Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822) was als schrijver, componist en jurist de aartsvader van het fantastische verhaal: latere beoefenaars van het genre hebben veel aan hem te danken.

  Lees verder

  E.T.A. Hoffmann op Carver:

  Erik Raschke

  Erik Raschke is een Amerikaans auteur die in Amsterdam woont en werkt. Zijn laatste boek, The Book of Samuel, is in 2009 gepubliceerd door St. Martin’s Press en vertaald in het Italiaans.

  Lees verder

  Erik Raschke op Carver:

  Meer auteurs