Over ons

Het korte verhaal, schreef The Telegraph een paar jaar geleden al, is dé oplossing voor de geringe aandachtspanne die we tegenwoordig allemaal hebben. Want hoewel veel Nederlanders aangeven meer literatuur te willen lezen, worden we dusdanig overspoeld door e-mails, deadlines en een druk sociaal leven dat de tijd voor een hele roman vaak simpelweg ontbreekt. Een kort verhaal is dé remedie. Het vormt een welkome afwisseling voor social media en actualiteiten en laat zich goed lezen op onze mobiele schermen. Daarnaast leent het zich perfect om nieuwe literatuur te ontdekken.

De populariteit van het genre groeit dan ook al jaren. Literaire tijdschriften als Das Mag (inmiddels opgeheven, maar niet wegens gebrek aan belangstelling) en De Gids floreren en er worden nieuwe reeksen verhalenbundels uitgebracht. Daarnaast er is een nieuwe literaire prijs voor korte verhalen in het leven geroepen – de J.M.A. Biesheuvelprijs en is er sinds 2012 de jaarlijkse Week van het Korte Verhaal.

Maar waar je voor muziek Spotify en iTunes hebt en voor journalistiek Blendle, was er in Nederland nog altijd geen digitaal platform waarop korte verhalen overzichtelijk en toegankelijk worden aangeboden. Daarom is er nu Carver. Lang leve het korte verhaal!

Wat kunt u van ons verwachten?
– Nieuws rondom verhalenbundels
– Nieuws over evenementen
– Regelmatig nieuwe verhalen

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Carver werkt onder andere samen met:

Week van het korte verhaal Read My WorldSchwob